Topp 5 skidorterna i Frankrike

Topp 5 skidorterna i Frankrike

Åsikterna om Frankrikes bästa skidorter går isär och det finns mängder av olika orter som lockar olika skidåkare i olika stadier. Men här är de skidorter där du kan utmanas i din skidåkning, vara nybörjare, äta god mat och dit det är lätt att ta sig från Sverige. Här kommer dom!

Chamonix

Chamonix som ligger vid botten av alpernas högsta berg Mont Blanc i östra Frankrike är klassikern som både är älskad och hatad på grund av populariteten och trängseln under högsäsong. Här trängs alltifrån nybörjarna, de mest erfarna utförsåkarna till de mest äventyrliga klättrarna. Med 86 nedfarter är det lätt att hitta något som passar för alla.  Att ta sig runt är enkelt med skidbussar och den längsta pisten är 22 km lång.  Lättast att ta sig till Chamonix är att flyga till Geneve eller till Milano och sen vidare med bil.

Val Thorens

Framröstad som Europas bästa skidort 2016 och 2018 av entusiastiska skidåkare och europeanbestdestination.com. Med en höjd på 2300 meter över havet är det den högst belägna skidorten i Europa. Med 600 km pistade backar är det också det största skidsystemet i världen. Skidbussar tar dig smidigt runt skidområdet. För att ta dig hit är de närmaste flygplatserna Chambery, Grenoble, Lyon och Genève, här tar du dig sedan lätt vidare med bil.

Serre Chevalier

Gillar man sol är detta skidorten att åka till! Med 300 soldagar om året kommer du hem från Serre Chevalier med en tjusig solbränna. Högsta fallhöjd är 1350 meter och längsta nedfart är hela 7 km lång.

Serre Chevalier i Frankrike

I Serre Chevalier finns 100 stycken pister, både för nybörjare och den erfarne skidåkaren.

Skidbussar tar dig smidigt runt området som också är känt för sina lärkträd.  Närheten till Italien gör också att det franska köket samsas med det italienska och här finns fantastiska restauranger att välja emellan. I Turin (Italien) finns närmaste flygplats, cirka 115 km bort ifrån Serre Chevalier.

Val d’lsere

Val d’lsere ligger på 1850 meters höjd och bildar tillsammans med skidorten Tignes jätteområdet ”Espace Kelly” uppkallad efter OS hjälten Jean Claude s medaljsuccé år 1968. Med 76 pister kan både nybörjare och erfarna åkare hitta fantastiska nedfarter här. Offpiståkningen är här bland den bästa i Europa och skidorten i sig kallas ofta världens bästa dels på grund av skidåkningen som av nattlivet. Från Sverige tar du dig enklast till Val d’Isere genom en flygresa på cirka 2 timmar och 15 minuter.

Les Arcs

Passar både nybörjare som erfarna åkare då det finns mängder av pister i olika svårighetsgrader. Men snösäkra Les Arcs har en 7 km lång pist, välkända Aguille Rouge, med den enskilt största fallhöjden, 2050 meter, bland nedfarter i Europa.  Les Arcs är också samlingsnamnet för fyra bilfria skidorter, med totalt 242 pister. Området erbjuder fantastisk panoramavy och även glaciärer för den våghalsige.  Att ta sig till Les Arcs gör man lättast genom att flyga till flygplatsen ”Aix les Bains” i Chambery eller till Turin och vidare med bil.

Michael

Kommentarer inaktiverade.