Skidorterna du inte visste fanns

Skidorterna du inte visste fanns

Alla har hört talas om Alperna, men det finns så många skidorter runt om i världen som man inte trodde existerade. Vem skulle till exempel förvänta sig att kunna åka skidor ned för en vulkan där man ser ett skimrande blått hav under hela turen ned för pisten? Eller vem skulle väl tro att det går att åka skidor i Afrika eller Kina? Det finns mycket att uppleva inom skidåkningen som man inte trodde gick att göra. Nu kanske de annorlunda skidbackarna inte är de absolut bästa när det kommer just till skidåkningen, men de är helt klart en upplevelse i sig bara genom att de är på så annorlunda platser.

Skidåkning i Afrika

Skidåkning i Afrika går att uppleva på mer än en plats. Den störst  skidorten ligger i Marocko och den största skidorten heter Oukaïmeden. Det tar ungefär två timmar att ta sig från Marrakech upp till skidorten och det går att göra dagsutflykter. Helt klart att det är ett unikt och annorlunda inslag i resan om man väljer att ta sig upp till Atlasbergen för lite skidåkning när man ändå är i landet. En av de största skillnaderna väl på plats jämfört med Europa är nog att allt verkligen är marockanskt. Inredningen i restaurangen är i marockansk stil likväl som maten som serveras. Samtidigt är det en del av charmen. Snön kan man inte förvänta sig är lika bra som den som man hittar i Alperna och det gäller också att åka hit någon gång under den relativt korta säsongen på två månader. För den som hittar hit är det nog ändå lite av en alldeles extra upplevelse på semestern.

Skidåkning i Afrika

Ett annat resmål där man kan hitta skidåkning i Afrika är lite oväntat nere i Lesotho. Här är skidåkningen något sämre än den man kan få i Marocko. Det har mycket med lutningen på backen att göra och problemet med den mjuka snön finns även här. Här är det ändå lite mer avskilt att ta sig upp till backen och det är verkligen mer lantligt än i Oukaïmeden. Båda ställena har sin egen charm och om man befinner sig nere i Sydafrika kan det helt klart vara värt att ta sig till Lesotho för lite skidåkning.

Skidåkning på vulkanens sluttningar

I Italien är det inte bara Alperna som bjuder på skidåkning. Man kan även åka utför på vulkanen Etna. Idag är det ganska välkänt och populärt. Det finns två liftsystem på vulkanen. Ett på den södra sidan och ett på den norra sidan. Båda bjuder på olika typer av åkning och det gäller att välja efter vad man är ute efter. Vill man ha lite mer spännande skidåkning går det även att köra heliski, men det kostar såklart lite mer än de vanliga liftarna. Eftersom det är en aktiv vulkan kan man stå vid toppen och få syn på en liten puff av aska innan man beger sig ner för vulkanen. I bakgrunden ser man Medelhavet så långt ögat kan nå. Det är helt klart något särskilt och unikt med att åka nedför på Etna.

Michael

Kommentarer inaktiverade.