Skidorter i Kanada

Skidorter i Kanada

Det är mycket populärt att åka på en skidresa till Kanada, speciellt den västra delen som är känt för sin pudersnö och vackra landskap.

Där finns det ett stort utbud av skidorter, som ligger tätt intill varandra. De mest kända orterna är Whistler, Banff och Fernie. Även Revelstoke är på uppgång, men mest bland de mest våghalsiga åkarna.

Kanada är känt för sin pudersnö, sin helikopteråkning och alla snötäckta backar och berg man ser så långt ögat kan nå. Det är tack vare den torra luften som snön är extra luftig och mjuk här. Detta ger även nybörjare perfekta förutsättningar att lära sig att åka, njuta av och träna på sin åkning.

Skidbackar för alla smaker

Det finns backar för alla smaker, inte bara för de mest erfarna, även om många av Kanadas skidorter passar perfekt för freestyleåkare. Den vackra naturen i Kanada, gör att det även passar för annan typ av aktivitet, som hajkning, slädturer och även fotografering för den som är intresserad. Kanadensiska skidorter har ett utbud som överträffar de allra flestas förväntningar. Att man sedan äter, umgås och sover på hotell, stugor och på hostell som inte kan bli mer “Kanada” i sin inredning och atmosfär, är knappast något negativt.

Orten Whistler, British Columbia, anses vara Nordamerikas bästa skidort, och här finns något för alla. Barnbackar, högalpin terräng, branta pister och ett stort utbud på hotell i de flesta prisklasser. Denna ort erbjuder dessutom även massor av shopping för den som önskar det.

Skidbackar för alla smaker

Fernie, British Columbia, ligger i södra delen av Kanada. Denna ort är svenskarnas stora favorit bland Kanadas skidorter, med sin fantastiska natur, berg och dalar. Det är en perfekt skidort för offpiståkning då det finns stora öppna områden, det är en otrolig natur och det är perfekt för att hajka. Ingen plats för en någon som vill uppleva riktigt bra afterski, men ett gott utbud med restauranger och barer finns till att slappna av och umgås på kvällarna.

Revelstoke, även den i British Columbia, är en annan populär skidort i Kanada. Den passar bäst för den skidåkaren som är riktigt erfaren och som är ute efter nya utmaningar, då det här finns riktigt långa backar, som i många fall är extra branta. Staden i sig är lugn och lite mindre, och inbjuder inte direkt till någon större afterski. Här kan man även besöka Mount Revelstoke nationalpark.

Orten Banff, Alberta som ligger 12 mil från Calgary, har 274 backar, vilket ger ett enormt utbud. De finns backar för alla nivåer, från ren amatör till de mest extrema backarna för proffs. Dessutom har de Nordamerikas längsta skidsäsong. Banff ligger Banff vid Kanadas äldsta nationalpark, Banff National Park, vilket helt klart är värt ett besök. På orten finns lika många restauranger som boende, vilket är närmare 90.

Förutom att åka skidor på orterna, finns de andra aktiviteter. Många afterskitimmar om man önskar, men även hundslädåkning, snöskovandring och restaurangbesök med gemytlig känsla med öppna spisar att umgås framför. Kanada är helt klart värt mer än ett besök.

Michael

Kommentarer inaktiverade.