Skidorter för barnfamiljer

Skidorter för barnfamiljer

Att åka på en skidsemester med familjen kan vara riktigt underbart. Snö, roliga familjeaktiviteter och givetvis en massa skidåkning så långt ögat kan nå.

Vissa skidorter är anpassade och lättillgängliga för hela familjen, medan andra kan vara utformade för skidåkare som främst vill kombinera sin resa med mycket afterski och fester. I den här artikeln kommer vi dock att ta upp några riktigt bra skidorter som passar hela familjen.

Upptäck Sälen tillsammans med familjen

Det finns gott om fina skidorter i de norra delarna av Sverige, som även passar bra för de yngre skidfantasterna. Sälen är en sådan plats, och orten erbjuder många roliga aktiviteter för alla ålderskategorier. Om barnen blir trötta på att åka sidor kan man dessutom ta en tur till äventyrsbadet som finns i området. Titta också gärna in i deras upplevelsehus som kallas Experium. Där kan hela familjen ta del av roliga äventyr som discobad och musikquiz. För de äldre finns det också ett  stort utbud av allt ifrån shoppingmöjligheter till spaupplevelser och biokvällar. Helt perfekt när man är sugen på lugnare aktiviteter och få vila upp sig ordentligt från alla ansträngningar i skidbackarna.

Trysil

För de familjer som vill uppleva en skidsemester utanför Sveriges gränser är Norge ett bra alternativ. Norge är ett land som är känt för sin vackra natur och där finns även många trevliga skidorter som passar utmärkt för barnfamiljer. Trysil är ett sådant exempel och det är en mycket barnvänlig skidort som är sammanfogad av flera olika områden. Skidanläggningen har många funktionella hotell som dessutom har ett stort utbud av både restauranger och andra trevliga faciliteter. Orten har dessutom fått flera priser för sin höga standard. Om de vuxna i sällskapet vill ha lite kvalitetstid i skidbacken så kan man ta del av barnpassningen som Trysils skidort erbjuder. Då får barnen möjlighet att vara med om aktiviteter som att måla, titta på filmer och annat skoj tillsammans med duktiga barnledare.

Åre

Åre är en annan klassisk skidort som ofta får uppmärksamhet i media, och det är inte svårt att förstå varför. Åre är en spännande skidort som är bra för barnfamiljer eftersom den är mångsidig och dessutom erbjuder ett stort utbud av aktiviteter för både stora och små. Flera av ortens boenden ligger på ett nära avstånd till backarna, vilket är väldigt lämpligt för just barnfamiljer. En annan stor fördel med Åre är att det finns många olika backar som passar både de lite mer erfarna skidåkarna såväl som nybörjarna.

Högåsbacken är särskilt lämplig för de yngre skidåkarna eftersom den är bred och ofta har lite mindre folk än många andra av backarna. I Högåsbacken finns också speciella områden som är anpassade för barn, såsom Valles torg och verkstad. Valle är barnens favoritsnögubbe som gärna kramar om och busar med alla barn och det finns möjlighet att träffa den snälla Valle varje vecka. Kort och gott så har Åre ett stort utbud av allt som behövs för att hela familjen ska kunna ta del av en riktigt härlig skidsemester.

Michael

Kommentarer inaktiverade.