Fler skidorter som du inte visste fanns

Fler skidorter som du inte visste fanns

Det är inte bara i Afrika och på italienska Etna som man kan hitta annorlunda skidåkning. Den finns faktiskt över hela världen. Det man mest av allt inte tror finns är just den skidåkning som erbjuds där det är väldigt varmt väder. Vi har även hittat att det går att åka skidor i Australien och i Indien. Visserligen Indien på gränsen till Himalaya, men det man mest tänker på när det kommer till Indien är sol, bad, stora bullriga städer eller soliga stränder nere vid Goa. Långt ifrån skidåkning.

Åka slalom i Australien

När man tänker på Australien är det nog mer sommarsemester och öken som kommer upp, men det går faktiskt att åka skidor här. Det gäller dock att ta sig över till Tasmanien och bege sig upp i bergen och ut i det vilda. Här är det inga vilda after-ski som gäller utan mer att man är ett med naturen. Det är inte helt ovanligt med djur i backen eftersom den ligger mitt i en stor nationalpark. Vägen upp till skidorten är lång och lite otillgänglig, men när man väl är på plats är det helt klart värt. Här hittar man orörd och vacker natur. Det är nästan som att befinna sig mitt i ett vykort och för den som är ute efter en upplevelse mer än att kilometer långa skidbackar är det här helt klart rätt ställe att åka till. Den här backen är något helt i särklass när det kommer till avskildhet. Dessutom kan det vara roligt för de som bor i Australien att uppleva lite vinter vilket man ofta saknar som svensk när man bor på ett ställe där det aldrig snöar.

Skidåkning i Indien

Skidåkning i Indien

Skidorten som räknas som nummer ett i Indien är Gulmarg. Skidåkningen sker ända 4000 meter över havet där liftsystemet slutar. Byn Gulmarg ligger själv 2700 meter över havet och bjuder på enorma vyer. Gulmarg är inte bara bästa skidorten i Indien utan räknas som den absolut bästa i hela Himalaya. Anledningen till att den klassa så högt beror på snöfallet som är otroligt stort hela året runt. Här kan man vänta sig mycket snö och dessutom riktigt bra snö. Nackdelen är såklart att det kan snöa otroliga mängder vilken kan leda till att liftarna stänger vissa dagar och då måste man vara beredd på att roa sig med annat. Många andra annorlunda skidorter har ofta problemet med att snön inte håller särskilt hög klass, men så är alltså inte fallet i Gulmarg. Från Sverige kan det vara lite krångligt att ta sig hit då det krävs lite byten när man flyger. Väl på plats är det ändå värt de krånglet. Priserna är dessutom otroligt bra och även om kostnaden att ta sig hit är lite högre än många andra orter vägs det upp av priserna på plats. Dessutom får man chansen att njuta av otroligt god indisk mat på resan jämför med på många andra skidorter där maten håller lägre klass. Helt klart är att Gulmarg borde besökas av fler skidentusiaster.

Michael

Kommentarer inaktiverade.