Fantastiska skidorter i USA

Fantastiska skidorter i USA

USA, landet alla drömmer om att åka till för sol, bad och värme, eller kanske för att uppfylla sina drömmar om att leva lika glamoröst som alla Hollywood kändisar. Förutom allt detta är USA fyllt med några av världens mest fantastiska och kända skidorter. Skidåkning, snowbord, härliga miljöer och magiska utsikter över toppar och tall. Backar för nybörjare eller proffs. Det finns alltid någonting för alla, här nere listas några stycken fantastiska skidorter i USA.

Skidorterna

Aspen – Aspen är en skidort som ligger i Colorado. Aspen har fyra olika berg, aspen Mountain, Aspen Highlands, Buttermilk och Snowmass. Dessa ligger en bit bort ifrån varandra och man tar sig lättast till de olika backarna med buss. I skidpasset man köper ingår alla fyra berg. Högsta toppen i skidorten är 1000 meter hög. Aspen är ett stort och vackert område som passar både amatörer och proffs. Buttermilk backen är det lägsta och är därför mest avsedd för nybörjare och familjer med barn. Denna skidort är en av våra absoluta favoriter och det finns oändligt med information och recensioner om denna. Det är bara att göra en sökning på nätet.

Jackson Hole – Ligger i Wyoming och har två berg vid namn Apres Vous och Rendezvous. Jackson Hole lockar många proffsåkare efter som orten är känd för sina branta backar. Något orten mer är känd för är sina fantastiskt fina omgivningar och utsikter. Kvällarna sägs vara vackrast här då hela området nyses upp av alla stugor och lägenheter precis nedanför backarna. Jackson Hole är inte bara till för proffs utan det finns bra backar för nybörjare också.

Stowe – Ligger i östra USA, närmare sagt delstaten Vermont. Uppe bland träden ligger skidorten Stowe. Orten har hela femton liftar som tar dig till 113 olika nedfarter och det finns 48 olika backar i olika svårhetsgrader. De största två bergen är ihopkopplade med en lift vilket är supersmidigt då man hinner med allt utan problem. Stowes backar är gjorda för skidåkare med medelerfarenhet, ett perfekt ställe att åka till för att träna upp sig ännu mer.

Vail – Ligger precis som Aspen i Colorado. Vail är den största och populäraste skidorten i hela USA och har nästan två miljoner besökare om året. Vail är ett skidsystem uppbyggt på tre byar som alla ligger vid berget, Lionshead, Vail Village och Golden Peak. Liftsystemet är enormt och det finns tillgång till alla olika typer av backar man kan tänka sig. Förutom skidåkning bjuder detta vinterparadis på mycket mer. Skidskor, lek i snön och åk från en backe i en gigantisk badring! Vail är perfekta resmålet om man är ute efter ett riktigt vinteräventyr.

Det finns ett par andra intressanta orter som vi inte tagit med dels för att dom är alldeles för nya och dels för att dom saknar recensioner. Vill man vara på den säkra sidan rekommenderar vi att man testar några av de orter som vi presenterat ovan. Har man redan gjort det finns som nämnt ett flertal nya och intressanta orter att utforska.

Michael

Kommentarer inaktiverade.