Fantastiska skidorter i Österrike

Fantastiska skidorter i Österrike

Landet Österrike ligger i Centraleuropa och gränsar till många länder, Tyskland och Tjeckien i norr, söder om Österrike ligger Slovenien och Italien, i väst gränsar Österrike till Schweiz och Liechtenstein och sist i öst gränsar Österrike till Slovakien och Ungern.  Österrike är ett mycket populärt land för just skidåkning och har de bästa bergen för åkning i Europa. Här nere listas några av Österrikes mest fantastiska skidorter som passar alla typer av åkare, nybörjare eller proffs? Familjesemester eller en resa för utveckling och träning? I Österrike finns skidorter för alla.

Skidorterna i Österrike

St. Anton – Ligger i dalgången nedanför den stora bergskedjan Alperna som sträcker sig genom hela Centraleuropa. St. Anton är en av världens bästa skidorter och är mycket välbesökt av åkare och har varit det i alla år. St. Anton passar dock inte alla, det är utformat för tuffare åkare som är ute efter utmaningar i form av tuffare pister och svåra höga backar. Förutom galna åk i backarna har St Anton även en galen afterski. Festen håller igång hela natten och är mycket uppskattat av besökarna.

Lech – Även känd som Österrikes lyxigaste skidort, hit åker man om man verkligen vill uppleva stil och klass. Lech är ofta välbesökt av både kändisar och kungligheter. Lech är en skidort och i byn finns det gott om butiker, fantastiskt mysiga stugor och lyxrestauranger. Skidsystemet är uppbyggt i olika backar och du tar dig lättast runt med buss till alla olika ställen. Lech passar både amatörer och riktiga proffs. Är du ute efter en pist eller kanske längdskidor? I Lech hittar du vad du än söker.

Montafondalen – Är en skidort med mycket snö och sol som ligger väldigt nära den schweiziska gränsen. Montafondalen är ett perfekt ställe för dig som söker lugn och ro med mycket fokus på att utvecklas inom skidåkningen. Den högsta toppen i Montafondalen sträcker sig ända upp till 2380 meter högt.

Sölden – Är skidorten med tillgång för åkning året om på glaciärerna Tiefenbach och Rettenbach. Sölden har ett imponerande liftsystem som når till alla tre bergstoppar tre tusen meter högt över havet. Sölden är mest känt för sin snösäkerhet och glaciäråkningen. Det erbjuds även fantastisk after ski där partyt alltid är i full gång. På både gott och ont är byn mer som en stad. Den största gatan som går genom hela byn är alltid väldigt trafikerad och det kan vara långa köer och svårt att ta sig fram till liftarna. Trots det är det ett fantastiskt område med riktigt vackra och härliga miljöer.

Mayrhofen – Är en stor skidort som passar för alla, här finns allt från galet party till härliga familjeaktiviteter. Mayrhofen ligger i Zillertal i Tyrolen. Tack vare Hintertuxerglaciären är skidorten en mycket snösöker plats med garanterad snö året om. Det finns olika typer av backar och aktiviteter för alla typer av skidåkare och den högsta toppen att åka ifrån är 3250 meter hög. Är man ute efter att trixa lite med snowboard så har Mayrhofen en stor park endast avsedd för snowboard åkare.

Michael

Kommentarer inaktiverade.