Fantastiska skidorter i Norge

Fantastiska skidorter i Norge

Det är inte för inget som Norge har varit värd i dom Olympiska vinterspelen. Detta fantastiska vinterland är fullt av överraskningar och bjuder på flera tusentals kilometer skidåkning.

Med en rik och gammal tradition av vintersport är Norge ett fantastiskt land att utöva vintersport i.Norge är hem åt fler av världens mest bästa skidorter. Från söder i landet ändå upp till norr så hittar man ett stort utbud av fantastiska skidorter med utmärkta faciliteter för hela familjen. Norge är ett land som verkligen har förutsättningar för vintersport.

Skidåkningens land

Trysil

Trysil är Norges största skidort med hela 71 kilometer skidbacke och 32 liftar.Trysil är en väldigt populär familjeort då orten erbjuder fantastiska faciliteter för barn och har en populär skidskola. Trysil har tre olika barnområden med pister, lifter och annat för barnen. Trysil ligger också bra till rent geografiskt och är lättillgängligt, ca 2 timar norr från Oslo. Kommunikationerna till Trysil är väldigt goda och det går både tåg och buss från Oslo till Trysil.

Hemsedal

Hemsedal

Hemsedal är en av Norges största skidort med hela 24 liftar, barnvänliga skidbackar och 51 pister och är enligt många kanske Norges bästa skidort.Hemsedalen är också en av Skandinaviens största skidorter medimponerande siffror som 130 km längskidspår. Det geografiska läget där Hemsedalen ligger gör det till ett väldigt snösäkert område där säsongen sträcker sig från november till maj.Stort utbud av stugor som man kan hyra men också stora hotellkomplex med underbara faciliteter för hela familjen. Goda kommunikationer från Oslo.

Tryvann

Oslos egen vinterpark Tryvann är inte bland dom större skidorterna i Norge men absolut bland dom bättre. Med sina 18 backar och 7 lifter så tillfredsställer man den mest kräsne skidåkaren och det bästa med Tryvann är det geografiska läget då det är bara ca 20 minuter från centrala Oslo. I Tryvann hittar man området för barn, nybörjare men också anläggningar för snowboardåkare. 2012 var Tryvann värd för World Snowborading Championships och Tryvann är en väldigt populär ort för snowboardåkare.

Hovden

Hovden är södra Norges största skidortmed hela 27 pister, 27 km backar och 8 liftar.I Hovden hittar man något för alla, alltifrån skidbackar för barnen till backar ör dom mer avancerade åkarna. I Hovden har barnen har fått en alldeles egen vinterpark, Tusseland som bjuder på det mesta för barnen som exempelvis en skidskola. Barn under sju år som använder hjälm blir även bjudna på gratis liftkort. Bra utbud av stugor och hotell och det finns en rad olika restauranger och barer. Bra kommunikationer till Hovden från Oslo.

Hovden

Kvitfjell

Kvitfjell må vara en liten ort utanför Lillehammer men skrev in sig i idrottshistorien då Kvitfjell var värd för dom Olympiska vinterspelen 1994. I Kvittfjell hittar man ca 600km längskidspår och många andra anläggningar för olika vintersporter. Kvittfjell är en relativt ny skidort och bjuder på moderna anläggningar och har något för alla. Med närheten till Lillehammer så är det väldigt enkelt att nå Kvittfjell. Utbudet av restauranger och barer är rikt och tack vare många snökanoner så är Kvitfjell en av dom skidorter där säsongen öppnar först och stänger sist. Kvitfjell passar även barnfamiljen då det finns anläggningar för barnen.

Michael

Kommentarer inaktiverade.