Fantastiska skidorter i Italien

Fantastiska skidorter i Italien

Här är allt du behöver veta om några av de bästa skidorterna i Italien. När de allra flesta tänker på skidorter i Italien så dyker nästan alltid skidorten ”Cortina ” upp. Cortina tillhör ett av världens största skidsystem, både utför, med snowboard och med längdskidor.  Det var också här James Bond berömda skidjakt i filmen ”ur dödlig synvinkel” ägde rum. Men Italien har så många fler fantastiska skidupplevelser att välja emellan exempelvis kan du skida nedför vulkanen Etna under gynnsamma vintrar. Här listas några av skidorterna som helt klart är värda ett besök.

Champoluc

Champoluc ligger i vackra Aostadalen i norra Italien och mest seriösa skidåkare reser hit då det inte finns några gröna backar alls. Det finns 15 andra nedfarter och det bildar ett av världens största skidområden (monterosa ski) tillsammans med Gressoney och Alagna. I området finns över 200 kilometer pister, med en största fallhöjd på 1350 meter. Genom att ta en helikopter upp till området ”Cole De Lis” kan du tävla i offpist med andra duktiga åkare och även ta dig ner till den schweiziska skidorten Zermatt. Champoluc erbjuder inte bara utförsåkning i världsklass, utan det erbjuder också längdskidåkning. Spåren här finns i många olika svårighetsgrader och utgår från 1300 meters höjd igenom det vackra landskapet.

Livigno

Livigno är en charmig bergsby och på grund av dalens otillgänglighet befriade Napoleon Livigno från alla skatter och tullar, detta består än idag och Livigno kan därför erbjuda exklusiv skattefri shopping som ett komplement till fantastisk skidåkning. Ett plus är att Livigno endast ligger 128 mil ifrån Helsingborg så det är lätt att ta sig hit ifrån södra Sverige.  Livigno passar för barnfamiljen, likaväl som den lite mer erfarne skidåkaren. Skidorten erbjuder 73 stycken nedfarter och den längsta nedfarter är 4000 meter lång. Här finns också 40 km av längdskidåkningsspår om man hellre vill åka på rak mark än nedför.

Sauze d’Oulx

Sauze d’Oulx är sammanbundet med flera andra skidorter och här tillsammans över 400 km pistar. Du kan lätt hitta nedfarter som passar bra både för den lite ovane som den mer erfarne åkaren. Prisnivån här är lite lägre än på många andra kända skidorter så du kan unna dig lite mer exklusiv mat på några av orterna härliga restauranger. Lite högre medelålder på åkarna här och det är definitivt inget festmecka här. Sauze d’Oulx erbjuder 214 stycken olika nedfarter med en total pistlängd på 400 kilometer. Området ligger på bekvämt avstånd från Turin och har många härliga soltimmar.

Madonna di campiglio

Byn gjorde avtryck i Sverige under Ingemar Stenmark och Alberto Tombas storhetstid.  Här kom nämligen första världscupsegern för Ingemar 1974. Skidområdet exploderade av turister men intresset svalnade av för skidorten, som nu fått en nystart! Tillsammans med Val di Sole och Pinzolo i Val Rendena bildar området 150 kilometers spektakulär skidåkning. Byn är belägen på 1 550 meters höjd och här kan du lätt ta dig runt utan att behöva använda skidbuss alls. Totalt erbjuder Madonna di campiglio 68 stycken nedfarter med en total pistlängd på 145 kilometer.

Michael

Kommentarer inaktiverade.