Den enda listan du behöver känna till- ”De fem bästa skidorterna i världen ”

Den enda listan du behöver känna till- ”De fem bästa skidorterna i världen ”

Beroende på vem du frågar så blir svaret naturligtvis olika, vart finns egentligen de bästa skidorterna i världen? Det mesta hänger på vem du är, hur duktig skidåkare du är och vilken ekonomi du har. Men här kommer några skidorter kan erbjuda möjligheter för alla besökare oavsett vem du är.

Topp 5 skidorter

  • Chamonix Frankrike

Kanske den mest kända skidorter av dem alla och ligger på en höjd av 1035 meter över havet. Gillar du utförsåkning i världsklass är detta orten för dig.

Trots att merparten av oss tänker att erfarenhet är ett måste åker många nybörjare hit och upplever magin som finns i denna by.  Det är trots allt inte bara skidåkningen som är det speciella här utan allt omkring, det är allt ifrån den lokala frukosten till den svårslagna utsikten och atmosfären. Bussar tar dig runt i området för de olika nedfarterna och flyg från Sverige tar ca 2 timmar och 15 minuter.

  • Badgastein Österrike

Var kanske mest känd för att vara en kurort, men har nu avancerat till en av de bästa skidorterna i världen. Här åker du som erfaren skidåkare nedför 9 stycken olika pister där den längsta nedfarten är 3,5 km lång. Som icke erfaren kan pisterna kännas övermäktiga men skidskola finns på plats och du kan sedan njuta av ett härligt spa!

Recensioner ifrån Badgastein har ofta tryckt på att det är snösäkert och har fantastiskt mat. Flyg till Salzburg och ta sen tåget vidare till Badgastein.

  • Zermatt Schweiz

Klassisk skidort i alperna som började locka besökare redan på 1860 talet. Zermatt är en bilfri ort och du tar dig runt med hästdroskor och elektriska fordon. Berget Matterhorn, som ståtar över byn återfinns på Toblerones förpackningar, går också att åka nedför men passar sig lämpligast för den mer erfarne skidåkaren. Med snögaranti långt in på sommaren kvalar Zermatt lätt in på listan.  Man tar sig lätt hit med flyg och sen tåg.

  • Riksgränsen Sverige

Offpist är stort här men långt ifrån allt. Byn är belägen vid den norska gränsen cirka 14 mil ifrån Kiruna. Med 29 olika pister kan man hitta något som passar alla. Längsta nedfart är 2500 meter och det finns skidskola för nybörjaren men också klassiska nedfarterna med namn som ”uffes vägg”,”rimfors ” och ”snobbrännan”.

Runt maj kan man också åka skidor i midnattssol, en oförglömlig upplevelse och något du inte kan uppleva någon annanstans i världen. Du tar dig lätt till riksgränsen via flyg, tåg eller buss.

  • Niseko Japan

Niseko är den största skidorter i Japan och erbjuder skidåkning för alla, men fokuserar lite extra på puderåkning.  Högsta topp ligger på 1156 meter över havet och här får du några av de längsta åken i Japan. Själva skidområdet består av 5 olika områden där det tillsammans finns 38 stycken liftar och 61 pister

Snödjupet kan ofta vara uppemot 5 meter och januari till februari är den bästa tiden för ett besök här. Flyg från Sverige tar cirka 9.5 timmar.

Michael

Kommentarer inaktiverade.