De populäraste och bästa skidorterna i Bulgarien

De populäraste och bästa skidorterna i Bulgarien

Bulgarien är ett av de billigaste skidländerna men inte direkt ett stort skidland. Det finns dock mycket att uppleva för personer som vill testa något nytt. De bästa och rekommenderade skidorterna i Bulgarien är Bansko, Borovetz och Pamporovo.

Borovetz är den äldsta skidorten och ligger ca. 7 mil från huvudsaken Sofia. Det är dit man ska åka ifall man föredrar avancerade backar. Skidorten har utvecklats genom åren och har mycket att erbjuda, framförallt fina hotell i närheten. Det finns 15 tillgängliga liftar, högsta nedfart är 2550 meter och högsta fallhöjd 1193 meter. Borovetz kallas för den klassiska skidorten och det är verkligen värt ett besök. Mest populära skidorten i Bulgarien är Bansko och ligger ca. 16 mil från Sofia. Skidorten är internationellt känd och därför har de valt att investera bland annat i liftsystem och fräscha hotell. Området är väldigt stor och det är flera kilometerlånga backar. Utvecklingen har skett fort och det finns redan 597 fina hotell i närheten. Bansko har 15 tillgängliga liftar, högsta nedfart är 2560 meter och högsta fallhöjd 1560 meter. Det finns även något för nybörjare och det är skidorten Pamporovo som ligger ca. 25 mil från Sofia. Skidorten är perfekt för folk som känner sig osäkra eller vill lära sig åka skidor. Det är även ett bra alternativ för dom som inte vill betala stora pengar för sin skidsemester då Pamporovo är en av de billigaste skidorter i Bulgarien. Skidorten har 12 liftar, högsta nedfart är 1926 meter och högsta fallhöjd 480 meter. Det finns även 57 hotell i närheten, passar bra för de som vill ha nära till backarna.

Senaste tiden

Skidturismen i Bulgarien har ökat på grund av låga priser och därför påskyndas utvecklingen av skidorten. Turisterna ska få den bästa upplevelsen och minnen för livet. Bulgarien har de billigaste skidorterna i hela Europa därför är det bra alternativ för de som vill spara lite pengar. Det är framförallt mat och boende som är billigast. Även liftkorten är prisvärda så man behöver inte betala hur mycket pengar som helst får att få åka skidor. Alla liftsystem har blivit bättre och moderna genom utveckligen och det finns även elektroniska liftkort. Bara för att det är billigt så behöver det inte vara dåligt. Skidorterna ligger nära Sofia, Bulgariens huvudstad. Det är inte långt ifall man vill besöka huvudstaden eller bo i den delen. De som föredrar boende nära skidområde kan boka ett hotell för ett bra pris. Alla skidorter har skiduthyrning så det finns möjlighet att låna skidor om man inte har egna. Skidåkningen i Bulgarien är mest anpassad för nybörjare då det finns enkla backar nästan överallt. Det finns självklart lite mer avancerade backar men tyvärr inte för en skicklig åkare.

Bulgariens skidorter är värda att besöka och kostar inte mycket pengar så varför inte ge det en chans. Det gäller att vara ute i god tid eftersom alltför många turister bokar sin skidresa just till Bulgarien och man kan passa på att besöka den fina huvudstaden Sofia vilken kan vara en bra upplevelse.

Michael

Kommentarer inaktiverade.