Billiga skidorter

Billiga skidorter

Det kan ibland vara svårt att hitta lite budgetalternativ på skidsemestern och för många kan just den där veckan i den kända skidorten spränga semester budgeten för resten av året.

För det är relativt mycket utgifter vid en vintersemester redan, det tillkommer bland annat liftkort, boende, transport för att inte tala om skidutrustning och diverse varma kläder. För de som hellre vill kunna njuta av skidsemestern utan att behöva förlita sig på vatten och bröd resterande dagar om året så kommer här den ultimata guiden.

Poiana Brasov, Rumänien

Många kanske inte förknippar Rumänien med skidåkning, men denna skidanläggning i mitten av Transylvanien är en av Rumäniens allra lyxigaste men fortfarande billig för oss svenskar. Skidanläggningen genomgick en mycket omfattande renovering under 2010 och har därefter nästan blivit dubbelt så stor som tidigare. Poiana Brasov stoltserar med 13 stycken backar och har 11 stycken liftar. Åker man hellre längdskidor så finns det preparerade 10 kilometers spår. 5 stycken olika restauranger med mat och dryck till mycket förmånligt pris finns på anläggningen. Till Poiana Brasov är det bäst att resa till under december och mars månad och genom att flyga till Bukarest.

Brezovica, Kosovo

Brezovica, Kosovo

Skidorten som både under 2016 och 2017 utnämndes till den billigaste skidorten i Europa ligger i södra Kosovo vid gränsen till Makedonien. Högsta punkten att åka skidor ifrån är 2500 meters höjd och här finns 9 stycken pister där också merparten är röda backar. Det finns också 10 stycken skidliftar, några svarta backar men också backar för både barn och för nybörjare. För att ta sig till anläggningen är det enklast att flyga till huvudstaden Pristina eller till Skopje i Makedonien för att sedan ta sig vidare via bil.

Jahorina, Bosnien

Kanske mest känt för de olympiska spelen för kvinnor under 1984 men utförsåkare åker gärna hit för att prova på backarna i de breda men också skarpa sluttningarna. Skidorten ligger ett stenkast från Sarajevo och är vida känt för sin After Ski. Är man sugen på lite lugnare aktiviteter går det också fint att både vandra och att åka på slädturer här. På alp anläggningen finns 11 stycken pister med 8 stycken liftar med en fallhöjd på 589 meter. Enklast att ta sig till Jahorina är genom att flyga till Sarajevo och vidare med bil.

Kranjska Gora, Slovenien

Kranjska Gora, Slovenien

Sist men absolut inte minst behöver vi nämna Kranjska Gora. Skidorten mitt i mellan Österrike och Italien som stoltserar med besök från världskidåkare varje år. Detta syns dock inte på priserna som är bland de billigare i Europa. Kranjska Gora erbjuder välskötta pister, ordentliga och utmanande barnbackar och mycket fina längdspår. Som kronan på verket är naturen runt om anläggningen helt fantastisk. För att ta sig till Kranjska Gora så kan man flyga till huvudstaden Ljubljana. Så för den som vill åka skidor med liten budget så är bland annat östeuropa helt fantastiskt. Här kan man äta, bo och leva billigt under semestern samtidigt som man faktiskt har pengar över till skidlektioner. Kan det bli så mycket bättre?

Michael

Kommentarer inaktiverade.