Billiga skidorter i Europa

Billiga skidorter i Europa

När man talar om skidsemestrar tänker man ofta på dyra Alpresor där utgifter för  liftkort, boende och andra kostnader lätt drar iväg.

Det behöver dock inte vara så. Det finns nämligen gott om trevliga skidorter där man kan njuta av sin semester utan att plånboken blir lidande. I den här artikeln listar vi några av de billigaste skidorterna i Europa där man kan uppleva riktigt bra skidåkning till budgetpriser.

Bulgarien – Bansko och Borovets

Bulgarien är inte ett land som man vanligtvis förknippar med skidåkning, men det finns faktiskt flera orter i landet som erbjuder bra skidåkning till rimliga priser. Bansko är en ort som ligger i den sydvästra delen av landet och det tar ungefär två timmar att köra dit från Sofia. I Bansko finns det främst röda backar och man bör vara ute i god tid för att undvika långa köer vid liftarna. Bansko ligger i närheten av Pirinbergen och för den som vill bo i närheten av skidbackarna finns det ett stort utbud av trevliga hotell iområdet.

Borovets

En annan populär skidort i Bulgarien är Borovets. Orten ligger vid Rilabergen och den är lämpligt för både nybörjare och mer erfarna skidåkare. Skidorten är en av de  största i landet och eftersom den ligger nära Bulgariens huvudstad är det lätt att ta sig dit. Borovets är en skidort som många turister besöker på grund av att den erbjuder skidåkning av hög kvalité till ett bra pris. Staden har också ett rikt nattliv där man kan roa sig på diverse nattklubbar och barer. För den som istället vill spendera sin tid utanför skidbackarna med att njuta av god mat och kulturella upplevelser så finns det ett stort utbud av spännande aktiviteter och högkvalitativa restauranger att ta del av.

Polen – Zakopane

Det har blivit allt vanligare att turister väljer att åka till Polen istället för Alperna när de vill åka skidor, främst på grund av priset. Det är inte bara liftkortet och boendet som är billigare i Polen, även mat och alkohol går att finna till riktigt bra priser, vilket gör att man kan njuta ordentligt på sin semester. Kvalitén på Polens skidanläggningar har dessutom ökat ordentligt på den senaste tiden och i takt med att skidturismen har blivit allt större har allt mer pengar investerats för att renovera och utveckla skidanläggningarna. I Polen hittar man skidorten Zakopane som finns i den södra delen av landet. Orten har backar som passar både nybörjare och mer erfarna skidåkare och det finns även ett stort utbud av hotell och vandrarhem i närheten.

Tjeckien – Spindleruv Mlyn

Den populära skidorten Spindleruv Mlyn finns i Tjeckiens norra delar och erbjuder skidåkning på hög nivå. Eftersom Spindleruv Mlyn fortfarande är relativt billigt om man jämför med både Sverie och Alperna, och dessutom bjuder på ett spännande nattliv lockar orten till sig många av de yngre skidåkarna. Det gör att staden är levande och händelsefull, särskilt på kvällarna. Om man föredrar att åka snowboard framför skidor kan det vara fördelaktigt att känna till att orten även har ett stort utbud av snowboardbackar.

Michael

Kommentarer inaktiverade.