Bästa skidorterna i Sverige

Bästa skidorterna i Sverige

Sverige är ett land känt för sitt varierande klimat, ett land lycklig lottade som får uppleva alla fyra årstider. Varma men väldigt regniga somrar och hårda kalla vintrar. Tar vare klimatet vi har under vinterhalvåret här finns det massvis med härliga och bra skidorter att besöka. Alla har inte tillgång, tid eller ork till att ta sig utomlands för en skidsemester. Tur då att Sverige har fantastiska skidorter med höga berg och fantastiska fjäll att besöka när man är sugen på semester en bit bort men ändå nära.

Sveriges skidorter

Åre – Är en by i västra Jämtland. Åre är en välbesökt skidort i Jämtlands fjäll. Skidområdet består av 41 liftar och har över 80 nedfarter och med kabinbanan och gondolen tar man sig snabbt och smidigt upp på Åreskutan. Åre är har Skandinaviens bästa piståkning med högsta åk punkten på över 2400 meter över havet. Åre skidort passar alla typer av åkare, proffs som barnfamiljer. Det finns fantastiska aktiviteter för den som är partysugen men också får de små som vill leka och busa. Afterskin är fantastisk och det finns många lekplatser. Åre är enligt många en av de bästa skidorterna i världen. Åre är även nationalarena för Sverige när det kommer till vintersport. 2007 hölls världsmästerskapen i alpin åkning och år 2019 kommer det hållas i Åre igen.

Romme Alpin – Ligger strax utanför Borlänge i södra Dalarna och är ett välbesökt skidområde tack vare den fantastiska miljön trots läget med en resväg på endast två och en halvtimme från Stockholm. Romme Alpin är den största skidanläggningen i Sverige som inte ligger i fjällen. Skidåkning erbjuds för alla och Romme har ett stort område för endast nybörjare, här finns det skidskola för alla oavsett nivå och erfarenhet. För den vana åkaren finns det 33 olika nedfarter med längsta på över 2700 meter. Det finns 13 liftar på området varav 5 stycken är express sittliftar som rymmer 6 personer. Romme Alpin är perfekt för dig som är ute efter en dagsutflykt eller en weekend på en skidort inte allt för högt upp i landet. Det passar perfekt för barn och förutom den fantastiska skidåkningen finns det gott om andra aktiviteter, härliga hotell och mysiga restauranger.

Idre fjäll – Ligger i Älvdalens kommun i nordvästra dalarna. Idre fjäll är ett skidområde utformat för alla typer av åkare. Enligt dom själva ses barnen som VIP-gäster och därför finns det mycket på områden som är tillämpat för just dom. Det finns barnvänliga backar, speciella områden med bara slalombanor och små backar. Här finns även speciella liftar utformade för barn. Är du inte ett barn finns det självklart något för dig ändå, Idre har gott om större backar och passar proffs perfekt. Idre har 40 pistar, 26 liftar och även en av nordens brantaste backar vars topp sträcker sig nästan 900 meter högt över havet. Ute efter att åka på skidsemester med barnen eller är du proffsåkare som vill anta en av nordens brantaste backar, eller kanske bara ute efter härlig skidåkning i en otroligt vacker miljö. I Idre fjäll hittar du garanterat något som passa perfekt.

Michael

Kommentarer inaktiverade.